Officiell webbshop för DJO Nordic

Inkontinens

Elektrisk stimulering via nerver i bækkenbunden har i lang tid været et kendt behandlingsalternativ ved anstrengelses-, trang- og stressinkontinens.

INKONTINENSBEHANDLING
Elstimulering via bækkenbundsnerverne er en anerkendt alternativ behandlingsmetode for urininkontinens. Det rekommanderes også som behandlingsmetode for afføringsinkontinens forårsaget af dysfunktion i bækkenbunden eller en dårlig fungerende analsfinkter.


Ved behandling af anstrengelsesinkontinens er målet med elstimulering at imitere en frivillig muskelsammentrækning og forbedrer bækkenbundsmuskulaturens funktioner. Når det gælder tranginkontinens er målet at forhindre en ufrivillig sammentrækning af blæren gennem at stimulere nerverne i bækkenbunden. Ved behandling af stressinkontinens anvendes en stimulering, som passer både for trang- og anstrengelsesinkontinens. Når det gælder afføringsinkontinens er målet, at forbedre kontrollen over tarmene gennem at træne bækkenbundsmusklerne. 

FAKTA INKONTINENS
Urininkontinens, dvs. ufrivillig urinlækage, er et problem for mange mennesker. Der findes to hovedtyper af urininkontinens: anstrengelsesinkontinens og tranginkontinens. Afføringsinkontinens, dvs. ufrivillig afføringslækage, taler man ikke så ofte om, men det er også et almindeligt problem. Elstimulering gennem en vaginal- eller analelektrode, eller i visse tilfælde ydre elektroder er en skånsom behandlingsmetode for trang-, anstrengelses-, stress- og afføringsinkontinens og har haft positive resultater, når det gælder at opnå bedre kontrol over blære og tarme.

Anstrengelsesinkontinens
Anstrengelsesinkontinens er urinlækage, som forårsages af øget bugtryk på urinblæren, fx. ved hoste, nys, grin, fysisk træning eller tunge løft. Anstrengelsesinkontinens er den mest almindelige type af inkontinens og rammer frem for alt kvinder. Problemet opstår når musklerne i perineum (mellemgulv) eller bækkenbundsmuskulaturen svækkes, fx. ved graviditet, bækkenlæsning eller i klimakteriet.

Tranginkontinens
Tranginkontinens indebærer pludselig kraftig tissetrang fulgt af en ufrivillig sammentrækning af blæren, som resulterer i en ufrivilligt urinlækage. Både mænd og kvinder rammes, frem for alt i den højere alder. En årsag kan være en forstyrrelse i den del af nervesystemet, som styre blærens funktioner.

Stressinkontinens
Stressinkontinens er en kombination af anstrengelsesinkontinens og tranginkontinens.

Afføringsinkontinens
Afføringsinkontinens, også kaldet analinkontinens eller tarminkontinens, er når man har en nedsat evne til at kontrollere gasser eller afføringen. Der finde mange mulige årsager til afføringsinkontinens. Det almindeligste er en skade på analsfinktern (ringmuskelen), fx. ved fødsel eller operation, eller en skade på de nerver, som styrer analsfinktern. Besværet forværres oftest med alderen.

Redigere
Kurser
DJO Global på YouTube
Populære lige nu!
42207_DS_Premium_40x60_Webb
DURA STICK PREMIUM 40x60mm oval (1 pakke)
89 kr
42208_DS_Premium_80x130_Webb
DURA STICK PREMIUM 80x130mm oval
89 kr
Compex SP 8.0 WOD set
Compex SP 8.0 WOD set (Power Knee Black - S)
10.792 kr

Brands