Officiell webbshop för DJO Nordic

Menstruationssmerter

TENS-behandling ved menstruationssmerter
Menstruationssmerter er meget almindeligt. Mellem 60 og 70% af alle kvinder har menstruationssmerter og omkring 15% af disse har svære problemer.  

Hvorfor gør det ondt?
Der findes en gruppe emner i kroppen, som kaldes prostaglandiner. Disse emner er meget vigtige for at kroppen kan fungere normalt. Det har vist sig, at den almindeligste årsag til menstruationssmerter er, at en alt for stor mængde af disse emner produceres. Den øgede mængde prostaglandiner gør, at livmoderen kommer i en krampetilstand og når en muskel befinder sig i krampe bliver der iltmangel i musklen, hvilket fører til smerten. Alle som oplever krampe i nogen anden muskel ved hvor ondt dette gør.

Behandling
Der findes flere forskellige måder at behandle menstruationssmerter på. For mange kvinder hjælper varme og receptfrie lægemidler. At p-pille-behandling oftest indebær lindring af menstruationssmerter er velkendt. Men alle kvinder hverken vil eller bør spidse p-piller og for disse må andre metoder anvendes. En anden metode er, at med lægemidler at påvirke den forhøjede mængde prostaglandiner i livmoderen, for på den måde mindske krampen og dermed også lindrer smerten. Men som med alla andre lægemidler findes der en risiko for bivirkninger.  

Der finde mulighed for at lindre menstruationssmerten med en metode, som er helt fri for bivirkninger. Metoden hedder TENS (Transkutan Elektrisk Nerve-stimulering) og er meget effektiv. Ved denne type af behandling anvendes en stimulator, som via elektroder på kroppen sender impulser. Impulserne blokerer smerteimpulserne til hjernen, sådan at de ikke opleves. Med TENS udnyttes kroppens egen smertelindrende system og man antager tilmed, at iltmanglen i livmodermuskelen ophæves, altså det som forårsager smerten.


Redigere
Kurser
DJO Global på YouTube
Populære lige nu!
Compex Elektroder snap 5x5
Compex Trykknapselektroder 50x50 mm Hurtig (1 pakke)
78 kr
Stabilizing Speed Pro Ankle Brace
Stabilizing Speed Pro Ankle Brace (XS, 25-28cm)
309 kr
Fit-3aWebb
Compex Fit 3.0
3.195 kr 2.524 kr

Brands