Officiell webbshop för DJO Nordic

Menstruationssmerter

TENS-behandling ved menstruationssmerter
Menstruationssmerter er meget almindeligt. Mellem 60 og 70% af alle kvinder har menstruationssmerter og omkring 15% af disse har svære problemer.  

Hvorfor gør det ondt?
Der findes en gruppe emner i kroppen, som kaldes prostaglandiner. Disse emner er meget vigtige for at kroppen kan fungere normalt. Det har vist sig, at den almindeligste årsag til menstruationssmerter er, at en alt for stor mængde af disse emner produceres. Den øgede mængde prostaglandiner gør, at livmoderen kommer i en krampetilstand og når en muskel befinder sig i krampe bliver der iltmangel i musklen, hvilket fører til smerten. Alle som oplever krampe i nogen anden muskel ved hvor ondt dette gør.

Behandling
Der findes flere forskellige måder at behandle menstruationssmerter på. For mange kvinder hjælper varme og receptfrie lægemidler. At p-pille-behandling oftest indebær lindring af menstruationssmerter er velkendt. Men alle kvinder hverken vil eller bør spidse p-piller og for disse må andre metoder anvendes. En anden metode er, at med lægemidler at påvirke den forhøjede mængde prostaglandiner i livmoderen, for på den måde mindske krampen og dermed også lindrer smerten. Men som med alla andre lægemidler findes der en risiko for bivirkninger.  

Der finde mulighed for at lindre menstruationssmerten med en metode, som er helt fri for bivirkninger. Metoden hedder TENS (Transkutan Elektrisk Nerve-stimulering) og er meget effektiv. Ved denne type af behandling anvendes en stimulator, som via elektroder på kroppen sender impulser. Impulserne blokerer smerteimpulserne til hjernen, sådan at de ikke opleves. Med TENS udnyttes kroppens egen smertelindrende system og man antager tilmed, at iltmanglen i livmodermuskelen ophæves, altså det som forårsager smerten.


Populære lige nu!
Lateral ”J”
Lateral ”J” (Neopr. Højre 47-53cm M)
698 kr
Stabilax Knee Sleeve
Stabilax Knee Sleeve (XL)
500 kr
6220700_DS_Premium_50x100_Webb
DURA STICK PREMIUM 50x100 mm oval (1 pakke)
140 kr

Brands